De visboot

Als fanatiek roofvisser ben ik altijd al bezig geweest met boten, zeker de laatste jaren struin ik het internet af opzoek naar talloze soorten boten. Toen ik in 2015 Rene van den Brug leerde kennen kwam ik erachter dat Rene iets unieks had gebouwd, ik wist wel dat hij zijn eigen boot had gebouwd maar ik was nog helemaal niet bekend met de manier waarop hij dat had gedaan.

Na wat gesprekken over het vissen en uiteraard zijn boot hadden we al snel een afspraak gemaakt om een keer een dagje te gaan vissen. Tijdens dat dagje vissen ben ik meer bezig geweest met de boot zelf dan met het vissen. Ik was zeer onder de indruk en na een paar goede gesprekken hebben we besloten om samen een boot te ontwikkelen voor mijn visserij zodat de mensen die met mij mee gaan dit ook kunnen ervaren.

De visboot is gemaakt van een epoxysandwich constructie. De boot is 555 cm lang, 210 cm breed en heeft een diepe V-bodem. Door deze constuctie is de boot zeer licht van gewicht, dus ook gemakkelijk trailerbaar en heeft goede vaareigenschappen door de diepe V-bodem. Ik heb de boot speciaal ontworpen zodat er optimaal gevist kan worden met meerdere mensen op zowel zoet als zout water. De boot is afgewerkt van enkel het beste materiaal zoals comfortabele stoelen van Attwood een zoutwater electro motor van Minn Kota en dieptemeters van Lowrance.

JE Visgids boot De epoxy indeling JE Visgids boot