Mijn naam is Dennis Schoorel en ik ben in februari een dag mee geweest om te verticalen op groot water. Jeroen had 2 vislocaties die erg bij mijn wensen van het type vissen waarvan ik houdt lagen…

De vangsten van de voorgaande dagen waren erg taai, en nadat Jeroen te horen kreeg dat er ook nog eens netten stonden op 1 van de 2 locaties lagen, besloten we om naar het Noordzee kanaal te gaan om daar onze vissen proberen te gaan vangen. Ik had al wat tips gekregen van Jeroen welke soorten kunstaas ik zou kunnen gebruiken (dit omdat ik zelf al aardig voorzien ben van eigen kunstaas). En mocht ik niet het juiste kunstaas ( wat achteraf bleek) bij me te hebben kon ik het kunstaas van Jeroen lenen.

Aangekomen op de stek zorgde Jeroen ervoor dat ik wat uitleg kreeg hoe en welke techniek ik het beste kon gebruiken op dit (voor mij) nieuwe water. Ook wilde ik heel graag wat tips en tricks over het instellen en gebruik van de dieptemeter/fishfinder, dit kon Jeroen ook haarfijn uitleggen! Na de eerste meters gezocht te hebben naar de snoekbaars zag Jeroen de eerste vissen al op de fishfinder! En al snel wist Jeroen de eerste gestekelde vriend in het net te landen. Meteen daarna wist hij er nog 1 te vangen! En snel duwde Jeroen mij het stuk kunstaas in de handen zodat ik ook mijn eerste vis kon vangen.

Na een aantal keer misgeslagen te hebben vertelde Jeroen mij dat ik de manier van aanslaan iets moest aanpassen. En jahoor!! Ook mijn eerste snoekbaars van die dag gleed het net in. Na een paar vissen te hebben gevangen besloten we om een hengel erbij te zetten in de hengelsteun. Dit omdat ik ook heel graag eens wilde meemaken hoe het “pelagisch vissen” in zijn werk ging. Man wat is dat gaaf zeg! Jeroen zag de vis al van de bodem komen en attendeerde mij erop dat er snel een klap op de hengel zou komen….. Bammmm na ongeveer 10 seconden was dit ook zo en kwam de eerste snoekbaars van de steun hengel naar boven.

Tegen de middag hadden we al rond de 15 vissen in de boot! Jeroen had mij van tevoren al verteld dat we blij moesten zijn als we maximaal 30 vissen in de boot wisten te landen. De bootjes om ons heen kwamen al even buurten en uithoren of we al wat hadden gevangen, dit omdat hun nog erg weinig hadden gevangen en de vangsten op 1 hand te tellen waren. Wij hielden wijs ons mond….. Eerst maar eens een lekker soepie!!

Later in de middag vingen we wat bijzondere vissen… een mooie wijting die bijna de 30cm aantikte!! Na wat zoekwerk had Jeroen weer een mooie hotspot te vinden en zaten we op goud! In totaal hebben we 44 vissen weten te vangen!! Het was een erg leuke en leerzame dag, en Jeroen doet er alles aan om je het zoveel mogelijk naar je zin te hebben… Wat uiteraard gepaard gaat met leuke vangsten! Nogmaals bedankt voor leuke en leerzame dag die ik heb gehad!

previous arrow
next arrow
Slider